Vad gör jag nu!?

DATUM: 2011-09-26 / TID: 21:47:55


Fy fan.. Jag har satt mig i en situation där det krävs mer eller mindre psykvård att komma ur :( Huga! Vad fasen gör jag nu? Panik, panik, panik...

Detta kom som en chock för mig och jag vet varken ut eller in. Hur gör jag, hur ska jag tänka?
Jag kan med all säkerhet kräva att få häva köpet, då en av Sveriges främsta specialist har granskat röntgenbilderna och har konstaterat och skrivit på papper att "skadan" är minst 6 månader gammal. Veterinären ville även hjälpa mig med juridiska frågor samt prata med säljaren om att få häva köpet. Men det ÄR väldigt lätt för en person att säga så. En person som inte känner hästen eller har några som helst känslor. Som träffar hundratals hästar om året. Men för mig, för mig är allt så mycket svårare.

Jag har tagit mig an Avons, jag har
gett honom det bästa jag kan. Han har haft en jävlig uppväxt, han har fart runt, blivit illa behandlad, varit riden hårt som fan och till råga på allt så har han antagligen haft ont, men inte en enda mänsklig själ har valt att ta reda på varför. JAG gjorde det och nu får JAG ta smällen. Nu står jag i valet om att skicka iväg Avons till ett ovisst öde, där någon kanske fortsätter rida honom hårt, slå honom för att han är dum osv. Eller så kommer de avsluta hans liv på ett säkert tragiskt sätt.

Han trivs hos mig, och jag är nog den enda som han lyckats få så mycket tillit till. Han trivs så bra ihop med Cindy, de är verkligen tok kära i varandra. Han går och strosar i stora hagar och blir bortskämd med en massa godis och ompyssling. Det gnistrar i hans ögon och jag har alltid ett stort leende på läpparna när jag ser honom. Han är MIN njallebjörn...

...MEN, ska jag försöka mig på en behandling med så dålig prognos. Med kovalecent på minst 6 månader och han kanske varken blir bättre eller sämre. Orkar jag det? Vill jag ha en häst som jag bara kan kanske rida max 2 ggr/ veckan i skritt? Jag vill inte överge honom, jag vill verkligen INTE det. Men vafan gör jag!? Sitter och bölar som en bäbis, jag får panik!

Postat av: Carro

Det bästa är kanske att få honom utdömd och ta bort honom. För hans egen skull :(

Jag skulle aldrig klara att skicka tillbaka honom, bättre då att han får somna in där han är trygg och mår bra.

Jag tror inte han kommer bli frisk med de där diagnoserna, och ska han då ha ont istället och inte få arbeta? Han verkar vara en häst som behöver stimulans för att må bra :)

Du kommer säkert ta det beslut som är rätt för er, men jag förstår att det är otroligt svårt.

2011-09-26 @ 22:35:08
URL: http://sartorius.blogg.se/
Postat av: Lisa

Usch, jag förstår att det är jobbigt och att du inte vet varken ut eller in. :(

Fundera på hur du vill ha häst, och hur Avons vill vara häst - och sedan på vad du är beredd att kompromissa.Bolla lite i tråden på Buke, de är oftast väldigt vettiga där.Och glöm inte att andas.

2011-09-26 @ 22:58:37
URL: http://backinthesaddle.blogg.se/
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

Låt honom vandra vidare.Han har haft det bra hos dig.Du har gett honom en fin tid i hans liv.

Den juridiska biten tycker jag också att du ska driva.Det borde gå utan att han ska tillbaka till stället du köpte honom ifrån.Prata med försäkringsbolaget och med de på kliniken som utrett honom.

mvh/Q

2011-09-27 @ 00:11:10
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Linnea

Usch vad jobbigt:(

2011-09-27 @ 01:05:24
Postat av: jossan

Det bästa tror jag som de andra här. Låt honom vandra vidare. Du har gjort honom en stor tjänst redan Jennie, han får ett otroligt bra sista liv och en bra sista tid i livet hos dig.Hoppas de löser sig!

2011-09-27 @ 06:10:09
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: Mimi.J

Riktigt tråkigt :( Vet precis hur det känns. Sitter i lite samma sits med min nya kille, vet verkligen hur det känns...

Jag kan bara hoppas att du kommer fram till något som passar bäst i ert fall.Kramar!

2011-09-27 @ 06:59:58
URL: http://kejser.blogg.se/
Postat av: Emma

Men va jobbigt!! :( Tycker verkligen synd om dig, hoppas allt löser sig. han är verkligen en otroligt fin häst!

2011-09-27 @ 10:36:08
URL: http://klemmas.blogg.se/
Postat av: Lina

Att skicka tillbaka honom verkar inte vara ett alternativ. Så det behöver du inte ens fundera på, för det tror jag aldrig ditt samvete skulle klara.Antingen provar du med behandling om du har ekonomi och plats för honom, eller så låter du honom vandra vidare, han lider inte av det. Han har haft otrolig TUR som har fått det så bra hos dig, kanske är det bra att avsluta nu när han har det så bra. Eller så låter du honom gå på någon lösdrift och ha det gott, om det nu finns någon bra sådan i närheten, och som sagt, man ska ju ha ekonomi och ork också.

Styrkekramar!

2011-09-27 @ 10:47:58
Postat av: Anonym

Gud va ledsen jag blir :( kan inte ena förstå allt du behöver gå igenom. Beklagar verkligen och hoppas att detta på något sätt slutar bra.. Tänker på dig

2011-09-27 @ 12:26:02
Postat av: Sofie - Ejan

Är verkligen jätteledsen för din skull, det var inte roligt att läsa dina senaste inlägg efter att inte suttit vid datorn på 2 dgaar, nä det var inte roligt, jag lider med dig, du har haft nog med otur :(:(:( Ja kan inte säga mycket annat just nu tyvärr än att jag verkligen beklagar :(

2011-09-27 @ 17:34:09
URL: http://ejankolifejan.blogg.se/
Postat av: malin

Fy vad ledsen jag blir!!

Så himla tråkigt att de här händer just DIG!

Stå på dig och tänk verkligen igenom vad de är du vill göra, massa kramar!!

2011-09-28 @ 09:32:45
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0