Presentation

DATUM: 2011-07-07 / TID: 21:22:14


Jennie Larsson heter jag och är född 1987. Jag bor tillsammans med min sambo i en liten ort som heter Herrljunga i Västra götaland.

Jag jobbar sedan 2010 på Granngården
i Vara på 60%. Min lediga tid spenderas främst tillsammans med mina djur, familj och vänner. För tillfället har jag två hästar, två hundar, två katter och en vattensköldpadda.

Den 7/6-11 gick min allra bästa
vän bort efter många månaders kämpande, min älskade varmblodstravare "Yipzy Beer". Den absolut svåraste tiden i mitt liv. Saknaden är enormt stor och han lämnade ett stort tomrum i mitt hjärta. Ni kan läsa om hela våran historia på min gamla blogg: http://jeila.blogg.se.

Den 23/6-11 hämtade jag hem Avons,
min nuvarande häst, som är ett lettiskt halvblod född 2004. Jag hittade han på en annons och fastnade direkt för honom och bestämde mig för att åka och provrida. Han stod i ett försäljningsstall några mil hemifrån mig, dit han hade blivit importerad från Lettland. Han hade däremellan blivit såld till en tjej som inte klarade av honom, då han är en mycket speciell och känslig häst. Så han var nu tillbaka till försäljningsstallet igen. Tjejen jag pratade med när jag ringde på honom sa att det inte var någon idé att jag kom dit och provred honom om jag inte var en rutinerad ryttare då han lever loppan genom att skena, bocka och sparka bakut. Jag åkte såklart och provred honom och allt gick galant så två dagar senare hämtade jag hem honom.

Ni som känner mig vet också att jag gillar utmaningar och jag älskar att få kämpa och utvecklas tillsammans med hästen. Det är helt underbart, när det väl lyckas!

Tyvärr har han blivit illa behandlad och hade stora sår i mungiporna då han var riden med ett pinnsmalt pessoabett :( Sen hade han en massa mugg som inte var skött så han hade svullna irriterade sår. Han är dock så gott som utläkt nu, men det är fortfarande ärr efter muggen.

Har inte ridit han så jättemycket då jag mest jobbat honom från marken. Han är världens snällaste och trevligaste häst, hur mysig och go som helst och vill vara med i allting, men han har svårt att lita på människor, så vi jobbar mycket med förtroende och tillit.

Har även starka misstankar om att han blivit slagen, eftersom han är livrädd för spön och när man lägger handen bakom sadeln vid flanken då hoppar han högt. Det är även väldigt mycket unghäst kvar i honom, det märks på alla sätt och vis ;) Just nu försöker jag lära honom att bakskydden bak inte alls kommer att äta upp honom :P Lättare sagt än gjort!

Han är aldrig tävlad med resultat, men har varit ute på någon mindre clear round vad jag fattat det som. Har inte uppfattat riktigt hur långt han kommit i sin utbildning då jag inte ridit han så mycket ännu. Time will tell. Kort och gott, en mycket trevlig men känslig häst som behöver mycket tid, sen tror jag att han kan blir riktigt duktig. Han har bra kapacitet i både hoppning och dressyr. En allroundhäst som passar mig perfekt med andra ord ;)

En smickrande bild på oss.


Postat av: Josefine m. ridtravaren bellie

Ni är helt underbart fina Jennie! :') :')Önskar dig ALL lycka med denna fina prins!

2011-07-08 @ 23:10:36
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: Bonnie

Kul med ny pålle, lycka till med honom!

2011-07-08 @ 23:40:31
URL: http://teamkarlsson.blogg.se/
Postat av: Anette Nord

Skönt att du är tillbaka, all lycka & välgång, för det förtjänar du!!

2011-07-08 @ 23:53:13
URL: http://anette-nord.blogspot.com
Postat av: Carro

Kul att du fortsätter blogga, följer er åxå som jag gjorde med dig och Jippan.

Lycka till med nya prinsen!

2011-07-09 @ 22:35:50
URL: http://sartorius.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Kanonfin häst, tycker det var starkt att skaffa en ny så nära inpå. Men jag förstår varför! Ska följa dig på den här nya hade jag tänkt. Lycka till! :)

2011-07-10 @ 12:13:44
URL: http://zkold.devote.se
Postat av: Linnea

Kul att du har skaffat en ny häst, ska bli kul att följa er..

2011-07-10 @ 12:39:02
Postat av: Mia

Tror detta är hästen jag kolla på om han stod där i grevaregården?

2011-07-17 @ 16:35:27
Postat av: Mikaela

Åh vad roligt att du är tillbaka men en ny snygging! En fråga, de som du köpte honom av.. hette de Roempke's stall eller liknande? :P

2011-07-19 @ 22:41:48
URL: http://mikaelaljungberg.blogg.se/
Postat av: Mia

Verkligen en super fin kille hade själv planer på att köpa honom men efter all skit som uppkommit från det stallet så avstod jag. Hoppas du inte har lika otur som dem flesta haft med grevargården:(

2011-07-26 @ 21:03:25
Postat av: Emma

Åh han är ju jätte fin! :)

Synd att visa människor inte kan ta hand om djuren på RIKTIGT! Stackars liten.. :') Hoppas det kommer att gå bra för er! :)

2011-08-13 @ 10:11:03
URL: http://klemmas.blogg.se/
Postat av: elin

hej! ny här på din blogg, kmr nog lägga till den i blogg listan! alltid kul med nya o kika på!

stod att du har två hästar nu, har du ba en nu då eftersom travarn gick bort? usch förstår dig precis. står faktiskt i den sitsen där jag måste fatta mitt livs svåraste beslut å ta bort min 20 åriga kallblodstravare då hennes knä e helt förslitningsskadat...

2011-09-02 @ 23:29:21

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0