Livet går vidare

DATUM: 2011-10-14 / TID: 10:59:41


I onsdags var vi på ATG kliniken i Skara och skodde Avons bak. Gick ganska lugn till för undantag när vi skulle åka. Han klev på och av transporten några gånger och till slut ställde hans sig lugnt där inne och då satte pappa upp kedjan bakom och skulle stänga. Avons får då för sig att han skulle backa ut och kedjan tog i runt hans bak. Han blev livrädd och gjorde världens bakutspark, riktigt högt, så kedjan for åt helsike. Nåja, vi kom iaf iväg efter lite om och men.

Väl inne på kliniken var han ju ganska
stressad som vanligt, men inne i hovslagarrummet så band vi upp honom och skämde bort honom med massa godis så han stod nöjd och lugn. Men sen valde hovslagaren att ändå ge han lite lugnande innan han började spika, ifall att. Avons var ju inte riktigt med på noterna och ville sammarbeta. Hovslagaren fick verkligen slita så svetten rann ;)

Sen ville han inte kliva på när vi skulle
hem, så vi fick ta en lina bakom honom. Han har så otroligt mycket överskottsenergi. Han är inte avställd på något vis, men det har inte blivit någon intensiv träning direkt. Har varit ute och promenerat med honom i stort sett varje dag i skogen, vilket han älskar. Sen motionerar han sig själv i hagen hela tiden. Springer som en kanonkula och bockar och skuttar som en liten tok, galningen! Skoningen verkade också göra susen nu när han inte kan trampa och slita så snett, han rör sig på ett mer annorlunda sätt och han vilar inte bakbenen på samma sätt som tidigare. Har även börjat ge honom LitoVet nyponpulver.

Igår var även min hovslagare ute
och skodde honom fram. Det däremot ville Avons inte vara med på. Han hade verkligen en sådan där dag igår då han bara skulle bralla och ville inte vara med på något. De höll på med något uppe i skogen som var betydligt mer intressant än att både bli fångad i hagen och att bli skodd. Men nu sitter skorna på plats, dock med bara 2 söm på utsidan båda bak eftersom det inte fanns mycket att spika i, så vi får hoppas att de sitter. Han skall skos igen om ca 4-5 veckor när hoven växt ut lite mer, just nu är inte tyngdpunkten "nolläget" helt i mitten och det är det vi hoppas på att få till nästa gång.

För övrigt tittar jag mest på Avons allmäntillstånd. Jag har inte skickat röntgenbilderna till veterinär nr 2 ännu, ska se om jag kan göra detta i nästa vecka. Vill ge honom några dagar med nya skorna först. Så just nu går jag på magkänslan och jag kan inte se att Avons skulle vara halt någonstans. Kan ju hända att han var låghalt pga den sneda hoven. Min första veterinär sa: "Behandling och 6 månader konvalecens", veterinär nr 2 förstår inte vad som skall behandlas om glidlederna ändå förbenats och tyckte först och främst vi skulle prova med skor. Spatthästar ska ju hållas igång ordentligt och så länge jag inte kan se en hälta eller ens antydan till något fel så kommer jag fortsätta motionera honom på bästa sätt tills vi eventuellt får ett till utlåtande.

Postat av: malin

tycker du gör helt rätt i det du gör, som du säger följ magkänslan och gör de bästa av det.:)

2011-10-14 @ 14:56:30
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/
Postat av: Linda

Magkänslan ska man alltid följa!

Du har valt att kämpa vidare med Avons? :) Du är en stark och tuff människa, Avons har tur som har hamnat i dina händer måste jag säga..

2011-10-18 @ 17:11:18
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Julia

Många styrkekramar!

2011-10-19 @ 21:19:03
URL: http://ohjuliet.blogg.se/
Postat av: Viktoria :)

Uppdatera snart! vill se hur det går för er :/

Kämpa på, kan inte föreställa mig hur det känns att få gå igenom det här som du får!

2011-10-21 @ 19:32:03
URL: http://weliveourdream.blogg.se/
Postat av: henke

köpte du honom av marika sjöstedt ? :)

2011-10-22 @ 13:34:00
URL: http://henkelundberg.blogg.se/
Postat av: Lina

Kikar in här varje dag, hoppas på en update från dig och avons snart. Stor kram

2011-10-23 @ 19:53:31
Postat av: ida

Hej! Tänkte bara höra hur det går för er, kollar din blogg varje dag efter uppdat. Håller tummarna iallafall och hoppas att allt ornar sig till det bästa. Styrkekramar!!!

2011-10-25 @ 10:15:02
URL: http://himlahastliv.bloggo.nu
Postat av: Emilia

Jätte fin häst:)

2011-10-27 @ 16:48:29
URL: http://macamonkey.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0