Vitamin-/Mineralbrist?

DATUM: 2011-08-18 / TID: 20:07:53


Avons har till och från ätit och slickat i sig jord. Inte jätteofta, men någon gång då och då. Idag kom jag på honom igen, han var alldeles tokig och skulle äta jord. Han vände upp och ner på grästorvor och slickade och smaskade så han nästan somnade :S Han var helt manisk!

Jag har hört att en del hästar gillar jord helt enkelt och att det inte alls behöver betyda mineralbrist. Men jag skulle ju inte heller säga att det är normalt för hästen att få detta behov av att äta jord? Något borde ju fattas kan man tycka.

Någon som vet?


Postat av: Linda

Jag har också hört mineraler, varför inte testa sätta dit en mineralsten och se om jordätandet upphör :)?

Kan ju dessutom vara brist på annat..

Finns mycket myter men man kan ju testa sig fram.Sv: Haha ja han såg ut att vara en sån helt enkelt :)

Aj då! taggtrådar! Det lät ju inte alls bra, stackarn. Du verkar ha att göra med andra ord, trist att "psyket ska vara svagt" det brukar ju vara ÄNNU mer häst att rida då, men kanske kul med utmaningar?

Jag hade varit livrädd om jag satt på en skenande häst så det ska du ha en eloge för som kämpar på! Modigt av dig..

2011-08-18 @ 20:22:26
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Linda

Sv: Oj! Så kort tid? Ja på sån tid har man ju knappt lärt känna varandra :) Jag köpte min lilla Fifa i november, jag tycker fortfarande vi måste lära känna varandra mera, behöver träna mera från marken också, hon är ju unghäst och lite burdus med en del vilja, men gudasnäll :)Vad säger förra ägaren då? Jag förstår att du spänner dig, det har jag också gjort, man kan inte ljuga för hästar, det känner och vet allt. Känns det tryggare både för dig och han om någon är med?

2011-08-18 @ 20:36:53
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Linda

Ahaaa! Oj 10 årig flicka?Ja jag har ju en travhäst också, dock är han på semester och skall flytta till min vän som sällskapshäst då jag själv flyttar och kan bara ta med mig en häst.I alla fall han är väldigt speciell, mycket mycket snäll men osäker, det är inte vem som helst som får gå fram till honom inte, o kan tända till i ridningen, aldrig dum men så innibomben pigg.. o snabb. Han såldes från travet direkt till en tio årig flicka som ville ha en häst, hon hade honom i fem år innan han kom till mig, ja du kan ju tänkta dig hur han va ;IJag jobbade honom grymt mycket från marken, jag kan säga att det gav resultat, han blev betydligt trygga och lugnare, både från marken och i ridningen..Jag tycker du gör rätt som börjar från marken. Det var det första jag gjorde med min lill jänta. Hon är 6 år, har nyss satt igång henne efter en skada, så det tar ett tag innan vi kan komma igång igen.2011-08-18 @ 21:03:44
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Linda

Sv: Heh, du har alldeles rätt, det var jag :P Skyldig! Att du vet/minns det :) Vem var du på buke och vad hade du för häst?Så himla trist att skiljas från en vän, det är ju det som är nackdelen när man skaffar djur, för dagen kommer tyvärr en dag, jag vet inte alls hur jag kommer ta det när min hund går bort, fy, jag blir ledsen bara jag tänker på det..Varför fick du ta bort din pålle?

2011-08-18 @ 21:48:20
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Linda

Sv: Jag känner faktiskt igen namnet Jippan. Dock har jag inte suttit vid den tråden på över ett år tror jag, jag har inte ens varit på buke på ett halvår:P Är inte så stormförtjust i det forumet.Vad tragiskt med din häst :( Livet är bra orättvist ibland, men man får försöka gå vidare, dock vet jag hur jobbigt och svårt det kan vara. Kanske din nye prins får dig på andra och bättre tankar :)

2011-08-18 @ 23:30:20
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Linda

Jo visst, buke är alltid buke. Jag växte på mig tillslut :)Ja det är tragiskt, jag är så blödig. Så fort mina djur far illa så blir jag alldeles förstörd.

Men det där kommer du greja, med nya stjärnan din, låt ta den tid det tar med massor av mys och träning så ska du se att ni svävar på moln snart!

2011-08-19 @ 10:00:53
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Malin

Våra hästar käkar oxå jord emellan åt och kan hitta något smaskigt att slicka i sig!;)

Käkar han salt?:)

2011-08-19 @ 10:45:16
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/
Postat av: Nelly

Det gör mina hästar också. Fast bara på ett och samma ställe. Lite konstigt är det..

2011-08-19 @ 12:50:35
URL: http://njidon.blogg.se/
Postat av: Othilia

Sv: Aa eller hur =)

2011-08-19 @ 13:59:02
URL: http://peasantelisas.blogg.se/
Postat av: Linnea

Hej! Fin blogg! :)

Tävling på bloggen - Vinn ett par Stigbyglar!

Super enkelt!http://linneaphilipson.devote.se/blogs/11760727/taevling---vinn-ett-par-stigbyglar-.htm#WriteComment

2011-08-19 @ 16:27:19
URL: http://linneaphilipson.devote.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0