Tränsträning

DATUM: 2011-08-19 / TID: 18:30:20


Ja...Ni läste rätt ;) Avons är inte bara en jäkel att rida utan även att tränsa. För det första blir han vettskrämd när jag kommer med tränset och hänger sig i grimskaftet sen höjer han huvudet till skyarna. Inte kul med tanke på att han blir 2 m hög och jag når inte att få över nackstycket.

Vet inte varför han är sådan, men antingen har han varit med om något i samband med träns, han förknippar det med ridning eller den mest logiska förklaringen är kanske att han var sönderriden och sårig i hela mungiporna när han kom och gör alltså detta pga att han förknippar det med smärta.

Nåja. Jag tränsade han i boxen några gånger idag, eller närmare bestämt 10 ggr ungefär. Varje gång jag hade fått på tränset så fick han en morotsbit. Till en början sprang han runt i boxen och vände bort huvudet, men efter ett tag lugnade han sig. När han sänkte huvudet någorlunda la jag av. Men gud så jobbigt det är när han sätter upp huvudet sådär, fast jag står på tå så når jag inte upp :S Jag får knöla in öronen med fingerspetsarna.

Har även lagt märke till att han kliar sig mycket
runt munnen när han har eller har haft bettet i munnen. Antingen vill han bli av med det eller så har han nickelallergi? Vet att han reds på ett mässingbett tidigare, av vilken anledning vet jag dock inte.


Postat av: Elin - en hästblogg med en otrolig sköthäst

Åh, min sköthäst var sån förut, varje gång man kom in med tränset blev han väääldigt hög :pMen till slut försvann det, och nu sänker han huvudet jättemycket istället :p Så hoppas att ditt problem försvinner :)Svar. Hihi, det är han verkligen :)

2011-08-19 @ 23:53:38
URL: http://lizzylover.blogg.se/
Postat av: Malin

Vet inte om du vet om de,men när hästen höjer huvudet producerar den mer stresshormon,så de förklarar ju varför han blir svår att tränsa!

vore jag du skulle jag träna på att få ner huvudet på honom,i alla sammanhang med ett litet tryck. Smidigast är att börja med en kapson och bara försöka få dom att sänka huvudet,sänker dom bara lite så belöna & träna sen lite varje gång du håller på med honom tills du kan få ner huvudet till marken helt utan att han gör motstånd. Blir han jobbig någon gång kan du då bara lätt ta ner huvudet på honom så lugnar han sig!:)

För att hjälpa dom att ta ner huvudet kan man oxå ställa dom så bruka dom lossna tillslut med och då kommer huvudet ner av sig själv!:)

2011-08-20 @ 12:24:55
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/
Postat av: Malin

SV:testa att ta i bett ringarna eller i tyglarna bara och led nedåt. Måånga hästar har djävulskt svårt för att ta ner huvudet och de bör man som ryttare ändå kunna göra tycker jag,Penny kunde de inte när jag köpte henne men nu behöver man bara ta tag i grimman och med lite tryck har hon näsan i marken.:)

2011-08-20 @ 15:30:57
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0