Skrittarbete

DATUM: 2011-08-02 / TID: 22:43:29


Idag tog jag med mig Avons ut till banan med gramanen på. Släppte ner stigbyglarna och gick runt med han ett tag innan jag satte mig upp. Idag höjde han inte huvudet till skyarna och såg vettskrämd ut när jag satte mig upp, visst var han inte avslappnad heller men mycket bättre än tidigare gånger.

Jag började med att ta honom över länden, där han brukar skutta till och tycka det är obehagligt. Han rörde inte en fena. Hoppade av och hoppade upp igen och hängde mig i sadeln och strök vid skänkelläget osv, inget han reagerade på alls. Känns skönt att vi har kommit en bit på den vägen iaf.

Satte igång och skrittade honom, när jag har graman känner jag mig säkrare och vågar släppa han lite mer fri eftersom han inte kan sätta upp huvudet i vädret och sticka. Nu har han ju heller aldrig gjort det när vi skrittat, utan det har enbart varit i galopp eller i själva fattningen. I vilket fall som helst så jobbade jag mycket på halter idag. Så fort jag kände att han började öka tempot så bad jag om halt och lät han stå kvar i halten tills han sänkte huvudet och slappnade av. Gjorde om proceduren om och om igen och till slut räckte det med att jag bara rätade på överlivet så gjorde han halt. Självklart fick han en massa beröm och godis från ryggen, tror att det är en bra idé att just ge honom godis från ryggen, då får han vända sig mot mig och se vem jag är, vad jag gör och samtidigt får han en belöning.

Efter bara 5 minuter blev det allt längre mellan halterna eftersom han började slappna av mer och mer och på bara en kvart gick han med nosen halvt ner i backen och frustade, utan att öka! :D Han blev riktigt avslappnad och trevlig och var inte alls så stressad som han brukar vara. Då la jag ner för dagen. I Avons fall spelar det ingen roll om tiden, eller om att trötta ut han fysiskt. Det handlar helt enkelt om att få han stabil psykiskt och om det tar två minuter eller 2 timmar har egentligen ingen betydelse. Huvudsaken för mig är att han lyssnar på mig och är avslappnad innan vi lämnar banan!

Bonusbild på mina två små nötskal idag :)


Postat av: josefine m. ridtravaren Bellie

Vad skönt!!! :)



SV: Vi har nästan fixat passformen på alla väggar nu, golvet är i, och taket är skrubbat. Vi ska olja in + måla väggarna, fästa dom, sen skruva dit lysen m.m, dra ny el. :) lite småpyssel

2011-08-02 @ 23:37:21
URL: http://minfux.blogg.se/
Postat av: Caroline

Vad kul :) här är våran:

<a href="http://sundsvallsryttarna.blogg.se"><img src="http://sundsvallsryttarna.blogg.se/images/2011/bildlnk_141376346.png" border="o" /></a>

2011-08-03 @ 01:02:33
URL: http://sundsvallsryttarna.blogg.se/
Postat av: Carro

men vad sköööönt! Bra med små framsteg åxå så man orkar fortsätta framåt. Perfekt att du gav dig när han frustade och var avslappnad, han släppte nog många spänningar där :)

2011-08-03 @ 15:38:50
URL: http://sartorius.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback






RSS 2.0