Nojjig

DATUM: 2011-08-10 / TID: 19:24:35


Rinner era hästars näsor extra när det är torrt ute?

Konstigt formulerad fråga kanske. Jag är så nojjig vad gäller allt med Avons nu, efter allt som hände med Jippan. Men jag har lagt märke till att han har ganska mycket klart näsflöde som ibland droppar från näsan på honom. Vilket Jippan hade mot slutet när han var sjuk. Självklart är jag nojjig över att det är något med Avons.

När han kom till mig fick han en släng av "dagissjuka". En del hästar kan få det när de flyttar och byter miljö. Han fick lite torrhosta någon dag och tjockare vitt snor. Som en vanlig förkylning ungefär som gick över på ett par dagar. Jag bytte från spån till torv (eftersom jag misstänker att hans karleder tål torv bättre än spån) och blötlade höt ett par dagar.

Nu går han ju fortfarande på bete och får endast lite torrt hö+müsli morgon och kväll. Han har ingen hosta, ingen temp men det bara stör mig att det ibland rinner så mycket ur näsan på honom. Funderar på om han är känslig mot damm (eftersom han var kolsvart i näsan häromdagen när det var torrt ute). Har fått för mig att det rinner som mest när han motionerar/rör på sig. Det rinner/droppar absolut inte hela tiden, men jag märker ju att han jämt är lite blöt i och omkring näsborrarna.

Postat av: ellen

Två av mina hästar snorar litegrannn nu när det är torrt ute. Mina hästar får hö morgon & kväll och havre:)

2011-08-10 @ 19:54:30
URL: http://jagellens.blogg.se/
Postat av: Sofie - Ejan

Jag tror inte Ejan gör det, för det är ingenting jag någonsin lagt märke till eller tänkt på, så jag tror inte hon gör det, men jag skall kolla extra noga nästa gång det är torrt ute bara för sakens skull....

2011-08-10 @ 20:03:39
URL: http://ejankolifejan.blogg.se/
Postat av: ellen

sv: Det är mer som vatten än tjockt. :)

2011-08-10 @ 22:20:51
URL: http://jagellens.blogg.se/
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

skumt.. mina är snarare tvärt om.När det är blött och ruskigt kan de ha genomskinligt näsflöde. Man brukar väl säga som så att så länge det är genomskinligt och ingan abnorma mängder så är det ingen fara.

mvh/Q

2011-08-10 @ 23:14:10
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Malin

SV:tack :)

2011-08-11 @ 00:32:27
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/
Postat av: Julia

Om det är genomskinligt är det nog ingen fara, är troligtvis kondens som hästar får när dom andas :) Vissa mer och andra mindre :)

2011-08-11 @ 02:51:10
URL: http://broddnyckel.blogg.se/
Postat av: Q med ridtravare i fokus!

sv:Ok jag tror lite som Julia här ovan.det är nog liksom ingen fara.Mina har nog också haft näsflöde när det är torrt någon gång, men inte så där så jag funderat så mycket på det.

mvh/Q

2011-08-11 @ 12:23:15
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/
Postat av: Anonym

Hmm, Zola blir rinnig i nästan eller hur jag ska förklara det när det är regn och rusk, sedan kan hon även bli det om hennes ögon är rinniga, då hon och en annan häst ofta står och stampar i dammet i hagen! *Har du kollat ögonen på honom, tänkte om det är smuts i dem, och att ögonen rinner också? (: Brukar i alla fall vara det problemet med Zola, och då brukar jag koka lite Kamomill te, och låta det svalna och tvätta ur ögat med det, och då har det blivit bättre! (:

2011-08-12 @ 11:12:03
URL: http://beeatrice.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0