ET Besöket

DATUM: 2011-08-25 / TID: 12:06:46


Nu har min ET varit här. Avons skötte sig kanon, trodde han skulle vara alldeles stissig och jobbig - men icke då ;) ET blev kär i Avons med en gång och tyckte han var otroligt snygg!

Började med att longera honom i båda varven i alla gångarter. Där visar det sig att Avons har en rörelsestörning på höger bak, han sätter det liksom annorlunda och är något kortare i steget. ET föreslog att jag skulle slå på honom skor och skritta honom mycket. Hon sa även att hon inte gillar hur han rör sig på höger bak och det är lite oroväckande. Misstankar om att det eventuellt kan vara knäledsinflammation.

Han var fin i alla muskler, välmusklad samt liksidigt musklad, vilket inte tyder på att han borde ha ont någonstans. Väldigt rörlig och fin i ryggen. Fanns en spänning/låsning mellan ryggmuskulatur och ländpartiet där musklerna runt tornutskotten drar ihop sig. Detta kan också vara anledning till att han rör sig "orent" bak. Hon körde laser samt mjukade upp spänningen. Annars var han kanonfin och det fanns inget att anmärka på. Hon trodde även att hans lilla "olycka" med taggtråden kan satt sina spår. Hon klämde även runt knäleden för att se om han visade någon reaktion vilket han inte gjorde. Sen har han även svårare att böja igenom till höger, vilket jag vet och märkt av.

Sen sliter han bakhovarna väldigt snett på utsidorna, vilket inte heller ser riktigt bra ut. Men det är liksidigt, det hade ju varit värre om det enbart hade varit på ena bara.


Har fått följande rekommendationer:

1. Kolla upp hans tänder. Eftersom han har tendeser till att ta bettet och sticka. Min ET hade själv haft problemet med sin häst och det visade sig att han hade sår i hela slemhinnan plus sylvassa tänder.

2. Slå på han skor och se om det kan hjälpa upp honom något bak.

3. Skritta mycket så han får länga ut sig ordentligt bak. Han är ju lite kort i steget bak så han behöver jobba i en lång och låg form för att få sträcka ut och länga bak.

4. Om han fortfarande är stel och har svårt för högervarvet efter det här så ska hon komma ut igen och köra igenom halsen ordentligt på honom. Just nu tyckte hon att det var "onödigt" jobb eftersom han fortfarande är lite spänd över bogen/halsen pga såren.

5. Är han inte bättre här så ska han undersökas på klinik för den lilla rörelsestörningen bak.

Så jag ska se över i schemat och kolla när vi kan ta oss till kliniken för tandkoll.

Postat av: Mikaela

Låter ju bra! =) Hoppas att detta hjälper nu då.SV: Ja, visst är han! Men hon är verkligen en "gott och blandat-påse". Dvärgschnauser, cotton de tuler, chitzu och lahsapso är de raser som finns i honom, hehe ;D

2011-08-25 @ 16:06:37
URL: http://mikaelaljungberg.blogg.se/
Postat av: Carro

SV: Tack! :)

2011-08-25 @ 21:37:52
URL: http://sundsvallsryttarna.blogg.se/
Postat av: Linda

Härligt att du fått honom igenomkollad, då vet man ju :) Nu får vi hoppas han blir bättre där i höger bak.2011-08-25 @ 21:44:47
URL: http://mittangsull.blogg.se/
Postat av: Malin

Vad har du för ET? Vet att jag har frågat förut men har glömt av de!Hon vi testade va inget vidare ;)

Tänkte få tag i någon som kollar igenom Penny när benet är bra & inför höstens arbete så att allt står rätt till i kroppen.

2011-08-26 @ 18:52:55
URL: http://mullesdrommar.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0